Banner

Orar de functionare:


Information: LUNI-VINERI: 08 - 20

SÂMBĂTĂ: 9 - 16

Address:
Str. Cireşilor 15C
400487
Cluj-Napoca, Cluj
Telephone: 0264 407 970
0724 308 309
Fax: 0264 455 220
  

 

CT - Colonoscopie Virtuală

Colonoscopia virtuala este una din cele mai noi tehnici de investigatie imagistica, introdusa din 1994, care necesita aparatura performanta. Este o tehnica non-invaziva de vizualizare a intregului cadru colic, dupa o pregatire prealabila a pacientului.

Se utilizeaza pentru detectarea patologiei intestinului gros (diverticuli, polipi, formatiuni tumorale), reprezentand o alternativa la colonoscopia endoscopica si examinarea conventionala cu bariu pasaj (irigiscopie/grafie).

Este o tehnica capabila sa vizualizeze suprafata mucoasei intestinale, caracterizeaza procesele patologice colice (dimensiunea, densitatea acestora) si permite masurarea grosimii peretelui colic. Unul din cele mai inportante avantaje ale examinarii fata de colonoscopia conventionala este ca permite evaluarea grasimii pericolice, a lanturilor ganglionare si a organelor abdomino-pelvine. Colonoscopia virtuala este o metoda viabila pentru completarea unei colonoscopii conventionale esuate.

Dupa o pregatire prealabila a pacientului, se realizeaza dilatarea aerica a colonului, distensia adecvata fiind evaluata printr-o imagine scout. Aceasta este urmata de achizitii atat in pronatie cat si in supinatie, ceea ce creste sensibilitatea diagnostica. Achizitiile se fac cu felii subtiri de 1 mm (necesar aparat performant CT multidetector) in timp scurt, reducand considerabil riscurile iradierii.

Dupa incheierea examinarii, imaginile generate sunt transferate pe statii de lucru. Aici urmeaza prelucrarea datelor si sunt generate sute de imagini transversale si multiplanare reformate (2D, 3D); exista si modalitati de navigare endoluminala 3D.

Colonoscopia virtuala devine astfel una din cele mai utile si exacte examinari in urmarirea si detectarea cancerului colo-rectal, in vederea reducerii mortalitatii prin aceasta boala.

Evaluare

Dorinta noastra este de a veni in sprijinul pacientului. Prin urmare, avem nevoie de parerea dumneavoastra pentru imbunatatirea continua a activitatii noastre. Va rugam sa aveti amabilitatea de a raspunde la intrebarile din Chestionarul de Evaluare
a Satisfacţiei Pacientului

Information: LUNI-VINERI: 08 - 20

SÂMBĂTĂ: 9 - 16

Address:
Str. Cireşilor 15C
400487
Cluj-Napoca, Cluj
E-mail: cluj@affidea.com
Telephone: 0264 407 970
0724 308 309
Fax: 0264 455 220
Affidea România www.affidea.ro