Banner

Orar de functionare:


Information: LUNI-VINERI: 08 - 20

SÂMBĂTĂ: 9 - 16

Address:
Str. Cireşilor 15C
400487
Cluj-Napoca, Cluj
Telephone: 0264 407 970
0724 308 309
Fax: 0264 455 220
  

 

Radiografie Digitală

De la descoperirea razelor X din 1895 radiografia conventionala ramane si astazi examinarea radiologica cea mai solicitata, ajungand indispensabila in majoritatea specialitatilor medicale. Acopera un camp foarte larg si complex, este utilizata pentru evaluarea initiala a pacientului, pentru detectarea si diagnosticul bolilor de plamani, abdomen, pelvis, san, os, respectiv a aparatului reno-urinar.

Radiografia sinusurilor anterioare ale fetei este recomandata la pacientii cu cefalee si sinuzita.

Radiografia toracica este larg utilizata pentru evaluarea initiala a patologiei pulmonare atat infectioase cat si tumorale, permite evaluarea post traumatica toraco-pulmonara si vizualizeaza conturul cardiac cu caracterizarea circulatie pulmonare.

Radiografia abdominala pe gol permite aprecierea anselor intestinale in sidroamele ocluzive sau perforatii; urografia (cu injectare de contrast) permite o apreciere morfo-functionala a aparatului urinar, cu rol in diagnosticul litiazei renale sau a sindroamelor de masa reno-urinara.

Radiografia osoasa ramane si astazi examinarea primara in evaluarea leziunilor post traumatice si nu in ultimul rand permite caracterizarea modificarilor de statica, degenerative, sindroame inflamatorii sau tumorale.

Dezvoltarea exponentiala a radiologiei si imagisticii medicale, precum si cresterea cererii pentru radiografii din partea clinicienilor, a dus treptat la inlocuirea radiografiei conventionale cu radiografia digitala, o metoda relativ noua.

Avantajele acestei tehnici fata de radiografia conventionala (caseta - film) sunt reprezentate in primul rand de o iradiere mai redusa, pentru o imagine cu contrast si calitate similara filmelor clasice de radiologie. Imaginea se obtine imediat, poate fi prelucrata cu ajutorul unei statii de lucru (contrastul – mai deschis sau mai inchis, imaginea poate fi marita etc.), se poate sterge sau se poate transfera in sisteme de calculatoare.

Informatia este inscrisa pe un CD, astfel imaginile sunt arhivate digital (nu este nevoie de spatii largi de stocare), accesibilitatea lor este usoara si rapida, fara a exista riscul de a pierde imaginile. Compararea imaginilor este usoara dentru a determina involutia sau evolutia bolilor.

Nu este nevoie de film radiologic sau negatoscop astfel se pot evita erorile care pot sa apara pe parcursul developarii filmului.

Radiografia digitala creste calitatea diagnosticului si nu in ultimul rand ajuta la intarirea legaturilor interdisciplinare medicale, permite vizualizarea achizitiilor de catre alti doctori.

Evaluare

Dorinta noastra este de a veni in sprijinul pacientului. Prin urmare, avem nevoie de parerea dumneavoastra pentru imbunatatirea continua a activitatii noastre. Va rugam sa aveti amabilitatea de a raspunde la intrebarile din Chestionarul de Evaluare
a Satisfacţiei Pacientului

Information: LUNI-VINERI: 08 - 20

SÂMBĂTĂ: 9 - 16

Address:
Str. Cireşilor 15C
400487
Cluj-Napoca, Cluj
E-mail: cluj@affidea.com
Telephone: 0264 407 970
0724 308 309
Fax: 0264 455 220
Affidea România www.affidea.ro