Banner

Orar de functionare:


Information: LUNI-VINERI: 08 - 20

SÂMBĂTĂ: 9 - 16

Address:
Str. Cireşilor 15C
400487
Cluj-Napoca, Cluj
Telephone: 0264 407 970
0724 308 309
Fax: 0264 455 220
  

 

RMN - Rezonanţă Magnetică

Rezonanţa magnetică este neiradiantă,neinvazivă, recomandabilă in investigaţii la nivelul tuturor organelor, care permite diagnosticarea cu precizie a numeroase afecţiuni prin vizualizarea pănă in cele mai mici detalii a nervilor, structurilor vasculare fine, tumorilor, leziunilor etc

Analiza se bazează pe proprietatea protonilor de H+ plasaţi intr-un cămp magnetic puternic (0,2-1,5 T) gi exercitaţi printr-o undă de radiofrecvenţă (impuls) de a emite un semnal, care este tratat informatic si convertit in imagine. Formarea imaginii presupune achiziţia de date si respectiv, reconstrucţia.

Avantajele rezonanţei magnetice nucleare (RMN):

  • nu utilizează radiaţia X
  • evidenţiază arterele si venele fără substanţă de contrast
  • imagistica multiplanară (util pentru măduva spinării, aortă, vena cavă)
  • caracterizare tisulară (fiecare ţesut normal sau patologic are un tip de semnal). Contrastul este mare la nivelul ţesuturilor moi comparativ cu echo sau CT.


Contraindicaţii ale rezonanţei magnetice nucleare (RMN):

  • absolute: pace-maker cardiac, corpi străini feromagnetici (clipuri anevrismale, clipuri vasculare, corpi străini intraoculari, valve cardiace metalice, filtre cave, implante cohleare)
  • relative: gravidele in primul trimestru, claustrofobii, pacienţi intubaţi / ventilaţi.


Indicaţiile examinării prin RMN:

Patologie cerebrala. RMN cerebral cu secvenţă angiografică - foarte utilă in diagnosticul accidentelor vasculare cerebrale, in depistarea si localizarea trombozelor, anevrismelor si a altor afecţiuni vasculare.

Patologie oftalmologică, ORL, endocrinologica. RMN de orbită oferă posibilitatea vizualizării nervului optic, tumorilor de nerv optic si retrobulbare. RMN ureche: in patologia urechii interne (inclusiv sindroamele vertiginoase) RM este metoda de referinţă in evaluarea leziunilor labirintice, tumorale si in detectarea anomaliilor vasculare. RMN sinusuri - este o metodă excelentă in diagnosticarea si in urmărirea patologiei sinusale, fiind preferabilă radiografiilor, in special la tineri sau la persoane pentru care expunerea la raze X nu este recomandată. RMN hipofiză - este investigaţia imagistică de primă intenţie in patologia hipofizară.

Patologie vertebrala. RM poate diagnostica afecViuni ca stenoza de canal vertebral, hernia discală sau tumori de coloană vertebrală.

Patologie abdominala si pelvina: scanarea abdomenului in intregime, examinarea prostatei, a rectului, uterului gi a colului uterin. Printr-o tehnologie combinată cu secvenţe de difuzie poate fi vizualizată arhitectura prostatei, capsula si structurile periprostatice. Este o examinare foarte utilă in diagnosticarea si stadializarea cancerului de prostată sau de col uterin.

Patologie vasculara - angioRMN-ul oferă imaginea arterelor si venelor, fără substanţă de contrast.

Patologie osteo-articulură. RM este o metodă de investigare a articulaţiilor de mare fidelitate, neinvazivă si foarte confortabilă pentru pacient. Diagnostichează tumori osoase, fracturi, rupturi de tendoane si ligamente, infecţii ale oaselor. Este metoda cea mai buna de depistare precoce a bulilor cartilajului articular, permiţănd vizualizarea celor trei straturi ale cartilagiilor.
 

Examinările prin rezonanţă magnetică sunt gratuite dacă pacientul este internat si are indicaţie de la medicul specialist. In ambulatoriu, pentru pacienţii asiguraţi se poate asigura un număr limitat de investigaţii in funcţie de plafonul alocat. Contra cost, bolnavul trebuie să plătească aproximativ 200 RON pentru un CT gi in jur de 380 RON pentru un RMN. Dacă se foloseste o substanţă de contrast, preţurile se dublează.

Evaluare

Dorinta noastra este de a veni in sprijinul pacientului. Prin urmare, avem nevoie de parerea dumneavoastra pentru imbunatatirea continua a activitatii noastre. Va rugam sa aveti amabilitatea de a raspunde la intrebarile din Chestionarul de Evaluare
a Satisfacţiei Pacientului

Information: LUNI-VINERI: 08 - 20

SÂMBĂTĂ: 9 - 16

Address:
Str. Cireşilor 15C
400487
Cluj-Napoca, Cluj
E-mail: cluj@affidea.com
Telephone: 0264 407 970
0724 308 309
Fax: 0264 455 220
Affidea România www.affidea.ro